Παρασκευή, 31 January 2020 16:19

Γενεαλογικός τουρισμός: Η επιστροφή στις ρίζες ξεκίνησε από την Αμερική, εξαπλώθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο και ήρθε και στη χώρα μας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

gen.tour1Το νέο αυτό για τη χώρα μας είδος τουρισμού ξεκίνησε από τις ΗΠΑ και κατακτά ολοένα και περισσότερους ταξιδιώτες σε ολόκληρο τον κόσμο, οι οποίοι έχουν στόχο την ανακάλυψη του γενεαλογικού τους δέντρου.

Ο γενεαλογικός τουρισμός είναι ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους κλάδους ταξιδιών, με ανθρώπους να επισκέπτονται μέρη πολύ μακριά από το σπίτι τους, ενισχύοντας τις ντόπιες οικονομίες.

Πολλά τουριστικά πρακτορεία πλέον προσλαμβάνουν ειδικούς στις γενεαλογικές ρίζες και πραγματοποιούν οργανωμένα ταξίδια, στα οποία καθοδηγούν και αφιερώνουν ουσιαστικό χρόνο με τους ταξιδιώτες για τη συγκέντρωση πληροφοριών για τους προγόνους τους πριν από το ταξίδι. Σύμμαχός τους στην προσπάθεια είναι η ψηφιοποίηση των αρχείων, καθώς πολλά δεδομένα είναι πλέον διαθέσιμα και μέσω του διαδικτύου.

Εκτός αυτού, ένας ακόμα βοηθός όσων θέλουν να ταξιδέψουν στη γη των προγόνων τους είναι οι εταιρίες ανάλυσης DNA. Χάρη σε αυτές, όπως, για παράδειγμα, οι 23andMe και Ancestry.com, πολλοί άνθρωποι ανά τον κόσμο αποφασίζουν να ανακαλύψουν τις καταβολές τους, οι οποίες στη συνέχεια οδηγούν σε αντίστοιχες ταξιδιωτικές επιλογές.

Αποτέλεσμα είναι τα ταξίδια αυτά να γίνονται ιδιαίτερα δημοφιλή, αφού οι ενδιαφερόμενοι θέλουν να δουν τα μέρη στα οποία διαδραματίστηκαν οι ιστορίες που άκουγαν όταν μεγάλωναν, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που επιθυμούν να γνωρίσουν ή να προσπαθήσουν να βρεθούν με άγνωστα μέλη της οικογένειάς τους.

Πολλά τουριστικά πρακτορεία με ειδίκευση στον γενεαλογικό τουρισμό έχουν στενή συνεργασία με εταιρίες ανάλυσης DNA. Εκατομμύρια άτομα βρίσκονται πλέον στη βάση αυτών των εταιριών και μέσω αυτής έχουν τη δυνατότητα να αντλήσουν πληροφορίες για την οικογένειά τους που φτάνουν χρονικά πίσω μέχρι το 1700 και το 1800 μ.Χ.

Στη χώρα μας ο γενεαλογικός τουρισμός αναπτύσσεται τα τελευταία χρόνια με γρήγορους ρυθμούς, ενώ έχουμε εκατοντάδες επισκέπτες-τουρίστες εβραϊκής καταγωγής, καθώς η κοινότητά τους στην Ελλάδα αριθμεί τα 6.000 άτομα.

Προς το παρόν πολλοί συμπολίτες μας κάνουν τεστ DNA και ανακαλύπτουν στοιχεία της καταγωγής τους που ούτε καν φαντάζονταν. Μεγάλο ποσοστό έχει τις ρίζες του στις ασιατικές χώρες, λογικό αν σκεφτεί κανείς ότι οι πρόγονοι πολλών κατάγονταν από την Κωνσταντινούπολη, τη Μικρά Ασία και τον Πόντο.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα φανείτε δύσπιστοι απέναντι σε οποιονδήποτε αλλοεθνή, ξανασκεφτείτε το. Πόσο σίγουροι είστε ότι μακρινοί συγγενείς σας δεν βρίσκονται στην πατρίδα του και ότι ένα κομμάτι σας δεν ανήκει εκεί;

Gen.tree2

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Οι 20 καλύτερες ταινίες του 2019, σύμφωνα με το IMDb

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Τελευταίες Δράσεις

Καμία δράση

Ημερολόγιο Δράσεων

τον προηγούμενο μήνα Μάιος 2020 τον επόμενο μήνα
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
week 18 1 2 3
week 19 4 5 6 7 8 9 10
week 20 11 12 13 14 15 16 17
week 21 18 19 20 21 22 23 24
week 22 25 26 27 28 29 30 31