Πέμπτη, 07 October 2021 12:47

Γήπεδο μπάσκετ από 20.000 ανακυκλωμένα αθλητικά παπούτσια

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Η είδηση μας έρχεται από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, όπου μαθαίνουμε για τη νέα πρωτοβουλία της αθλητικής εταιρίας Nike, στο πλαίσιο του κινήματός της «Move to Zero» και τη συνεργασία της με το στούντιο ντιζάιν Accept & Proceed με έδρα το Λονδίνο, να διαμορφώσει ένα νέο πάρκο αναψυχής με γήπεδο μπάσκετ και παιδική χαρά χρησιμοποιώντας 20.000 ανακυκλωμένα αθλητικά παπούτσια στο Νέο Βελιγράδι στη Σερβία.

Οι δημιουργοί του στούντιο επανασυνδέονται για άλλη μία φορά έπειτα από μια επιτυχημένη συνεργασία με την ομάδα του brand για την κατασκευή ενός συστήματος για το κίνημα μηδενικού άνθρακα και μηδενικών αποβλήτων.

Το πάρκο αναψυχής βρίσκεται στην πρώην περιοχή Block 70, που τώρα ονομάζεται BLOK 70, ένας χώρος γνωστός για τις βαθιές ρίζες του στο μπάσκετ, καθώς κάποτε εκεί κατοικούσαν θρυλικοί αθλητές του σπορ.

Μαζί με την εταιρία Sport Time Balkans η πόλη του Βελιγραδίου είχε στόχο να δημιουργήσει νέο χώρο για παιδιά και ενήλικες για να παίζουν και να ασχολούνται με τον αθλητισμό. Η προηγούμενη δομή και τα εξαρτήματα του πάρκου ανακαινίστηκαν πλήρως από παλιά παπούτσια δωρεά από την τοπική κοινότητα, τα οποία ανακυκλώθηκαν και χρησιμοποιήθηκαν για ένα εντυπωσιακό χρωματικό σχέδιο και γραφικές λεπτομέρειες που παραπέμπουν στην ανάγκη επείγουσας δράσης για την κλιματική αλλαγή.

Εκτός από το γήπεδο και την παιδική χαρά, το A&P σχεδίασε σχολαστικά τα παγκάκια, την περίφραξη, το εξωτερικό γυμναστήριο, τους κάδους συλλογής απορριμμάτων και αποκατέστησε υπάρχοντα στοιχεία.

«Η οπτική μας ταυτότητα για το  “Move to Zero” απέκτησε πνοή στον σχεδιασμό του γηπέδου και της παιδικής χαράς στο Νέο Βελιγράδι και νιώθω απίστευτα ενθουσιασμένος που γνωρίζω ότι ο σχεδιασμός, η κοινότητα και η ευθύνη απέναντι στον πλανήτη μας ήταν όλα αναπόσπαστα στοιχεία σε αυτό το project», δήλωσε ο Μάθιου Τζόουνς, διευθυντής δημιουργικού του Accept & Proceed.