Παρασκευή, 31 March 2023 16:04

1+1 τηλεοπτικές προτάσεις της εβδομάδας από το #settlegr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Σήμερα το μενού έχει σκέψη, προσεγμένους χαρακτήρες, λήψεις αποφάσεων και μετά λίγη ακόμα σκέψη για το τέλος. Ακολουθούν μια ταινία και μια σειρά για δυνατούς λύτες. Για αυτή την εβδομάδα η «Σινεξερεύνηση» προτείνει:

«Η συνεκδοχή της Νέας Υόρκης» (2008)

Διάρκεια: 124’

O Κάντεν δυσκολεύεται να αντεπεξέλθει στη ζωή του. Είναι σκηνοθέτης. Προσπαθώντας να βρει την άκρη, μπερδεμένος με θέματα της δουλειάς του και με τη γυναίκα της ζωής του, δημιουργεί σε μια αποθήκη μια replica της Νέας Υόρκης, δουλεύοντας σε μια ημι-αυτογραφική παράσταση.

Η ταινία εξερευνά θέματα θνητότητας, ταυτότητας και τη φύση της ζωής που βιώνουμε. Όσο ο Κάντεν επενδύει στον κόσμο που πλάθει στη φαντασία του, τόσο βυθίζεται σε αυτόν, αναζητώντας το νόημα στη ζωή του.

Το ευφάνταστο σενάριο του πάντα δημιουργικού Charlie Kaufman περιλαμβάνει θέματα όπως οι ψυχικές ασθένειες, οι σχέσεις, το γήρας και η δημιουργικότητα. Η τέχνη αποτελεί το μεγαλύτερο μέσο αυτοέκφρασης, ένας τρόπος αντιμετώπισης των περιπλοκοτήτων της ζωής. Για όποιον αγαπά τις ταινίες που χρειάζονται σκέψη, η «Συνεκδοχή της Νέας Υόρκης» αποτελεί αυτό που αναζητά.

Σκηνοθεσία: Charlie Kaufman

Cast: Philip Seymour Hoffman, Samantha Morton, Michelle Williams

Βαθμολογία IMDb: 7.5/10

«The Last of Us»

9 επεισόδια

Μπορεί να έχει μερικά ζόμπι εδώ και εκεί (ή cordyceps, όπως θα με διορθώσουν οι πιο αφοσιωμένοι στο lore), ωστόσο το «The Last of Us» είναι κάτι παραπάνω από αυτό. Η βασική πλοκή της σειράς είναι ότι ο Joel, λαθρέμπορος της post-apocalyptic εποχής, αναλαμβάνει να βοηθήσει την Ellie να διασχίσει την Αμερική. Αναμενόμενα συναντούν δυσκολίες στον δρόμο τους και προσπαθούν να βασιστούν ο ένας στον άλλο για να επιβιώσουν.

Κύριο κομμάτι της σειράς, για τον ίδιο λόγο άλλωστε που το game έγινε αγαπητό, είναι η πολυπλοκότητα των χαρακτήρων. Δεν υπάρχουν άγγελοι και δαίμονες, συμπεριφέρονται ανθρώπινα, με τα λάθη, τα πάθη και τους εγωισμούς που χαρακτηρίζουν τον καθέναν.

Η σειρά υπολείπεται λίγο σε δράση και προτιμά να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην ανάπτυξη των χαρακτήρων της, το οποίο είναι και αυτό που κερδίζει τον θεατή. Είναι μια πολύ καλή μεταφορά του δημοφιλούς παιχνιδιού, έχοντας πολλές αναφορές στο αρχικό υλικό, το οποίο πάντως δεν χρειάζεται να έχεις παίξει για να παρακολουθήσεις τη σειρά.

Τέλος, ειδική αναφορά πρέπει να γίνει και στους ηθοποιούς, με τον Pedro Pascal και την Bella Ramsay να είναι εξαιρετικές επιλογές για τους ρόλους. Με την πρώτη σεζόν να κυκλοφορεί πρόσφατα, το HBO κατά την προσφιλή του τακτική θα καθυστερήσει την κυκλοφορία των δύο επόμενων σεζόν που έχουν ανακοινωθεί, το οποίο δεν είναι ιδιαίτερα κακό, αν έτσι εξασφαλίζεται η ποιότητά τους.

Σενάριο: Neil Druckmann, Craig Mazin

Cast: Pedro Pascal, Bella Ramsay

Βαθμολογία IMDb: 8.9/10

Αυτές είναι οι προτάσεις. Τι περιμένεις; Πάτα το play!

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 18 May 2023 16:07