Παρασκευή, 07 April 2023 11:47

1+1 τηλεοπτικές προτάσεις της εβδομάδας από το #settlegr

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Σήμερα οι προτάσεις έχουν έναν προσανατολισμό σε λίγο πιο δύσκολα θέματα. Η απώλεια, το πένθος, οι δυσκολίες. Μπορεί να μην είναι ευχάριστα θέματα, όμως οι ταινίες είναι συχνά τρόποι που οδηγούν στη σκέψη, και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε άλλωστε. Σε συνεργασία με τη σελίδα @cine_xploration στο Instagram, αυτές είναι οι προτάσεις της εβδομάδας:

«Wind river» (2017)

Διάρκεια: 107’

Τοποθεσία: Οι χιονισμένες πλαγιές του Wyoming

Ένας βετεράνος κυνηγός που γνωρίζει καλά την περιοχή συνεργάζεται με μια πράκτορα του FBI. Ο λόγος; Το πτώμα μιας νεαρής γυναίκας που βρέθηκε δολοφονημένη στον καταυλισμό των ιθαγενών της περιοχής. Όσο περισσότερο εμβαθύνουν τόσο περισσότερα πράγματα ανακαλύπτουν σχετικά με τη διαφθορά και τη βία που απειλεί την κοινότητα.

Στα θέματα της ταινίας μπορεί κανείς να εντάξει τον αντίκτυπο της αποικιοκρατίας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ιθαγενείς, ενώ ταυτόχρονα η ταινία ασχολείται και με το πένθος, το τραύμα και την εξιλέωση.

Μια πανέμορφη οπτικά ιστορία με τη φωτογραφία των χιονισμένων τοπίων, σε συνδυασμό με την εξαιρετική μουσική επένδυση, συνθέτουν το «άβολο» τοπίο της ταινίας. Οι πρωταγωνιστές Jeremy Renner και Elizabeth Olsen (Hawkeye & Wanda από το διάσημο σύμπαν της Marvel) δίνουν εξαιρετικές ερμηνείες, με το απαιτούμενο βάθος που πρέπει να έχουν οι χαρακτήρες τους.

Σκηνοθεσία: Taylor Sheridan

Cast: Elizabeth Olsen, Jeremy Renner, Graham Greene

Βαθμολογία IMDb: 7,7/10

«Kidding» (2018-2020)

20 επεισόδια από 30’

Στο «Kidding» βλέπουμε τον Jeff Pickles, έναν παρουσιαστή μιας παιδικής τηλεοπτικής εκπομπής, ο οποίος αντιμετωπίζει τις δυσκολίες της προσωπικής και επαγγελματικής του ζωής. Αντιμετωπίζει (και αυτός) θέματα πένθους και απώλειας, ενώ δυσκολεύεται να ανταποκριθεί και στη φήμη που έχει ως μια εύθυμη φιγούρα, αγαπητή στα παιδιά.

Στον πυρήνα του το «Kidding» είναι ένα σχόλιο απέναντι στην ανθρώπινη φύση, καθώς ερευνά τρόπους με τους οποίους ο καθένας μας αντιμετωπίζει τις δυσκολίες που προκύπτουν στη ζωή του, αναζητώντας το νόημα σε αυτή. Η σειρά καταπιάνεται στην πορεία της ζωής του με θέματα ψυχικής υγείας, της δυναμικής των οικογενειών αλλά και της σημασίας της ανθρώπινης επαφής.

Τεχνικά το «Kidding» λέει μια πολύ δυνατή ιστορία με μια ιδιαίτερη σκηνοθεσία, που ορισμένες φορές έχει σουρεαλιστικό και ονειρικό χαρακτήρα. Ορισμένες μάλιστα στιγμές η μουσική επένδυση συνδυάζεται εξαιρετικά με όσα διαδραματίζονται, προσδίδοντας έναν μελαγχολικό τόνο – όχι ότι από μόνα τους όσα γίνονται δεν μπορούσαν να το κάνουν.

Γενικότερα, το «Kidding» προτείνεται για όσους είναι fans της μαύρης κωμωδίας αλλά και της ενδοσκοπικής αναζήτησης.

Cast: Jim Carrey, Frank Langella, Judy Greer

Βαθμολογία IMDb: 8/10

Αυτές είναι οι προτάσεις μας για αυτή την εβδομάδα. Μέχρι την επόμενη φορά, να είστε καλά και να βλέπετε ταινίες!

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 18 May 2023 16:07