Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Φεστιβάλ Βωβούσας
Από Σάββατο, 13 Ιουλ 2019
Έως Σάββατο, 20 Ιουλ 2019

Η Βωβούσα πήρε το όνομά της από τον ποταμό Αώο και τη βοή που δημιουργεί καθώς τη διασχίζει. Βρίσκεται στα 1.000 μέτρα στις κορυφές της βόρειας Πίνδου με χαρακτηριστικό της ένα θαυμάσιο μονότοξο γεφύρι.

Με εκθέσεις φωτογραφίας, πεζοπορίες, εκδρομές, συζητήσεις, συναυλίες, αλλά και θεατρική παράσταση, το φετινό Φεστιβάλ Βωβούσας αφιερώνεται στον Αώο ποταμό και τον υδάτινο δρόμο πολιτισμού που χαράζει στο πέρασμά του.

To Φεστιβάλ Βωβούσας δεν θα γινόταν ποτέ αν δεν υπήρχε κίνδυνος φράγματος στον Αώο. Η ομάδα του ορεινού οικισμού ήθελε να κάνει γνωστή την αντίθεσή της και έτσι οδηγήθηκε στη διοργάνωση του μοναδικού ορεινού φεστιβάλ για τις τέχνες στην Ελλάδα.

Οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα πρέπει να προμηθευτούν τα εξής τρία πράγματα πριν από την άφιξή τους: βενζίνη, αφού το κοντινότερο βενζινάδικο είναι στα 45 χιλιόμετρα, μετρητά χρήματα, αφού δεν υπάρχει μηχάνημα ανάληψης μετρητών, και, αν είστε καπνιστές, τσιγάρα. Στο χωριό υπάρχουν τρεις ταβέρνες, δύο μέσα στο χωριό και μία στο καταφύγιο της Βάλια Κάλντα, οι οποίες διαθέτουν POS.