Πέμπτη, 05 September 2019 15:50

Αθώωση ενός… κόκορα από δικαστήριο της Γαλλίας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Σήμερα έλαβαν τέλος οι δικαστικές περιπέτειες για τον… κόκορα Μορίς, καθώς το δικαστήριο αποφάσισε ότι μπορεί να λαλεί ελεύθερα όποτε θέλει και μπορεί. Η υπόθεση έλαβε διεθνή προβολή όταν ένας νέος γείτονας παραπονέθηκε στην ιδιοκτήτρια του πτηνού. Το κατήγγειλε λοιπόν επειδή λαλούσε τα ξημερώματα, δίνοντας έτσι δικαιώματα για φωνές και φασαρίες, αφού τον ξυπνούσε.

kokoras2Το δικαστήριο του Ροσφόρ στη Δυτική Γαλλία απέρριψε το αίτημα του ενάγοντος Ζαν Λουί Μπιρόν να σιωπήσει ο Μορίς κι έτσι ο πετεινός κέρδισε μια μάχη για όλους τους κόκορες της Γαλλίας, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η ιδιοκτήτριά του. Ο δε Ζαν Λουί πρέπει να καταβάλει στη γειτόνισσά του 1.000 ευρώ με τόκο ως αποζημίωση, καθώς και να καλύψει τα δικαστικά έξοδα.

Στο παρελθόν υποθέσεις με αγελάδες, ακόμα και με καμπάνες, είχαν φτάσει στα δικαστήρια, το ξεχωριστό όμως με την υπόθεση του Μορίς  είναι πως έφτασε ως τους «New York Times», ενώ κυκλοφόρησαν μπλουζάκια με το σύνθημα «Αφήστε με να τραγουδήσω», καθώς και μια αίτηση που συγκέντρωσε 140.000 υπογραφές για το ζήτημα!