Τρίτη, 03 March 2020 15:28

Κομποστοποίηση στα ελληνικά νοικοκυριά με δωρεάν κάδους από τους περισσότερους δήμους

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Γνωρίζετε ότι η κομποστοποίηση είναι μια απλή διαδικασία και το μόνο που χρειάζεστε είναι τα φυτικά υπολείμματα τα οποία καθημερινά πετάτε στους κάδους σας και καλή διάθεση; Αν θέλετε κι εσείς να βοηθήσετε το περιβάλλον εύκολα και χωρίς κόστος, ήρθε η ώρα να αναλάβετε δράση. Η κομποστοποίηση μπορεί να πραγματοποιηθεί πάρα πολύ εύκολα και, αν δεν διαθέτετε τον ειδικό κάδο στο νοικοκυριό σας, οι περισσότεροι δήμοι τον προσφέρουν εντελώς δωρεάν.

Όταν τον παραλάβετε στα χέρια σας, τον τοποθετείτε σε χώρο εύκολα προσβάσιμο σε εσάς, όπου θα μπορείτε να ρίχνετε οποιοδήποτε φυτικό υλικό προορίζατε για τα σκουπίδια. Όσο μικρότερο σε μέγεθος φροντίζετε να είναι το υλικό, τόσο ευκολότερα θα γίνει και η αποδόμησή του. Σε λίγους μήνες διάφορες διεργασίες θα αρχίσουν να συμβαίνουν στον κάδο, καθώς πλέον γαιοσκώληκες θα βρίσκονται παντού και τα βακτήρια θα έχουν μετατρέψει τα οικιακά υπολείμματα σε καφέ χρυσαφί. Αν έχετε κήπο και χρησιμοποιήσετε το κομπόστ σας εκεί, το έδαφος θα σκάβεται πιο εύκολα και τα υπολείμματα θα μετατρέπονται σε έδαφος πλούσιο για φυτά.

Αν έχετε μικρό χώρο στην κουζίνα και ανησυχείτε για τις οσμές, ο κάδος σας δεν θα μυρίζει καθόλου αν εσείς δεν ξεχνάτε να τον ανακατεύετε συχνά. Σε περίπτωση που ζείτε σε χώρο με πολλή υγρασία, μπορείτε να προσθέσετε μέσα ξερά υλικά, όπως ροκανίδια, ξερά φύλλα ή τεμαχισμένο χαρτόνι, και αμέσως η δυσάρεστη οσμή θα εξαφανιστεί.

Τελευταία πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την κομποστοποίηση στο δημαρχείο Πανοράματος με τη συμμετοχή δεκάδων ενδιαφερόμενων πολιτών. Να σημειωθεί ότι η διάθεση δωρεάν κάδων κομποστοποίησης εντάσσεται σε πιλοτικό πρόγραμμα του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, το οποίο εφαρμόζεται εδώ και καιρό με επιτυχία στο Φίλυρο, όπου κάδοι έχουν ήδη τοποθετηθεί στα σχολεία της περιοχής και διανεμηθεί σε αρκετούς δημότες.

Τα πρώτα λουλούδια έχουν ήδη ανθίσει, προϊόν της πολύτιμης επεξεργασίας των σκουπιδιών!

 kompostopoiisi dimos athinaiwn

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Τελευταίες Δράσεις

Καμία δράση

Ημερολόγιο Δράσεων

τον προηγούμενο μήνα Απρίλιος 2020 τον επόμενο μήνα
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
week 14 1 2 3 4 5
week 15 6 7 8 9 10 11 12
week 16 13 14 15 16 17 18 19
week 17 20 21 22 23 24 25 26
week 18 27 28 29 30