Πέμπτη, 09 April 2020 14:54

Κορονοϊός: Άνθρωποι κλεισμένοι στα σπίτια τους και ζώα ελεύθερα στους δρόμους

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Χρειάστηκαν λίγοι μόλις μήνες για να ξεκινήσει μια πανδημία από την Κίνα και να εξαπλωθεί σταδιακά σε ολόκληρη την υφήλιο.

zoa dromous covid2Οι άνθρωποι αναγκάστηκαν να κλειστούν στα σπίτια τους, καθώς τέθηκε θέμα προστασίας της δημόσιας υγείας. Αυτό αποτέλεσε αφορμή για τα μέλη του ζωικού βασιλείου να νιώσουν πιο ελεύθερα από ποτέ και να μπορέσουν να κυκλοφορήσουν σε μέρη όπου μέχρι πριν η πρόσβασή τους ήταν αδύνατη, χωρίς να κινδυνεύει η ακεραιότητά τους.

Κουνέλια κατέβηκαν στο Christchurch της Νέας Ζηλανδίας, ενώ πούμα εθεάθησαν στο Σαντιάγο (σε μια από τις μεγαλύτερες πρωτεύουσες της Λατινικής Αμερικής) για έναν μεγάλο περίπατο από τις Άνδεις!

Στη Βαρκελώνη αγριόχοιροι έκαναν βόλτα στη Diagonal Avenue, μια λεωφόρο με οκτώ λωρίδες κυκλοφορίας, ενώ σε κεντρικό δρόμο του Λονδίνου κυκλοφόρησε αλεπού σε αναζήτηση τροφής.

zoa dromous covid3Στην Καστοριά, στη χώρα μας, αρκούδα με τα δύο αρκουδάκια της βγήκε νυχτερινό περίπατο σε δρόμο της πόλης.

Σε ολόκληρη την υφήλιο καθημερινά αναφέρονται παρόμοια φαινόμενα.

Μελέτη που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα συμπέρανε ότι τα οικοσυστήματα και η άγρια ζωή που έχουν δεχθεί πλήγμα από την ανθρώπινη παρέμβαση μπορούν να ανοικοδομηθούν υπό τις κατάλληλες συνθήκες.

Παραμένει άγνωστο για πόσο ακόμη θα είμαστε κλεισμένοι στα σπίτια μας, αλλά όταν τελικά θα χρειαστεί να επιστρέψουμε στις καθημερινές μας συνήθειες, μια άλλη πραγματικότητα θα μας περιμένει εκεί έξω!

Μένει να δούμε αν θα σεβόμαστε τα ζώα περισσότερο από όσο σήμερα και αν όλη αυτή η διαδικασία στην οποία αναγκαστήκαμε να προσαρμοστούμε θα αυξήσει την ενσυναίσθησή μας για την άγρια ζωή.

zoa dromous covid4