Χρήσιμες Πληροφορίες

Τον τελευταίο καιρό οι χώρες του βορρά μας συστήνουν καθημερινές συνήθειές τους και μας καλούν να τις εντάξουμε στην καθημερινότητά μας. Σήμερα θα μιλήσουμε για μια πρόταση που μας έρχεται από την Ολλανδία, το Niksen. Αν εύλογα αναρωτιέστε τι σημαίνει αυτό, η απάντηση θα έρθει με ένα μικρό παράδειγμα: Αφήστε οτιδήποτε κάνετε αυτή τη στιγμή, καθίστε σε μια καρέκλα ή, ακόμα καλύτερα, σε έναν καναπέ και χαλαρώστε εκεί. Μη σκέφτεστε τίποτα. Συγχαρητήρια, μόλις μπήκε στη ζωή σας το Niksen. Οι Ολλανδοί το χρησιμοποιούν στην καθημερινότητά τους, είναι απλό και, σε αντίθεση με τις τεχνικές διαλογισμού, με τις οποίες εστιάζουμε στις σκέψεις μας στη διάρκεια της χαλάρωσης, αδειάζει το μυαλό μας από κάθε σκέψη. Ακούγεται δύσκολο να το συμπεριλάβουμε σε μια απαιτητική καθημερινότητα, αφού οι περισσότεροι από εμάς δεν κατορθώνουμε να χαλαρώσουμε, ακόμα και τις στιγμές που θεωρητικά ξεκουραζόμαστε, αφού ποτέ δεν σταματάμε να σκεφτόμαστε. Στην Ολλανδία τα οφέλη του Niksen τα διδάσκονται από μικροί. Η συνήθεια αυτή μειώνει το άγχος και το στρες, ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό και μας ξεκουράζει κάνοντάς μας περισσότερο χαρούμενους. Με δεδομένο ότι η λελογισμένη αδράνεια δεν είναι τεμπελιά αλλά το φάρμακο για την καθημερινή σωματική και ψυχική μας κόπωση, η συνήθεια αυτή αξίζει μια θέση στην…
Πρωτότυπη ιδέα μάς έρχεται από την Ισπανία και συγκεκριμένα από την εταιρία Indianes Footwear, που έχει έδρα της τη Βαρκελώνη. Η εταιρία, έχοντας οικολογική συνείδηση, παράγει κομψά υποδήματα από ίνες μπανανών οι οποίες εισάγονται από αγροκτήματα μπανάνας στην Κολομβία. Η πρώτη ύλη των παπουτσιών συλλέγεται από 60 αγρότες-συνοριοφύλακες στην περιοχή Hulia. Οι ίνες μπανάνας αποτελούν γεωργικό απόβλητο, το οποίο οι καλλιεργητές του φρούτου πρέπει να περισυλλέξουν και να τεμαχίσουν για να δημιουργηθεί ένα καινούργιο στη θέση του. Ο Ivan Rochas, συνιδρυτής της εταιρίας, βλέποντας ότι οι ίνες δεν χρησιμοποιούνται από τους αγρότες, οραματίστηκε τη μετατροπή τους σε χρήσιμο υλικό για τη δημιουργία καλαίσθητων υποδημάτων.
Ιστοσελίδα του BBC αναφέρει την απόφαση του συγκροτήματος Coldplay, στο οποίο υπάρχει έντονος προβληματισμός για το αν μπορεί να προωθήσει το νέο άλμπουμ του κάνοντας περιοδείες, να τις αναβάλει, καθώς αυτές θα μπορούσαν να έχουν επιπτώσεις στο περιβάλλον. Οι ίδιοι, σύμφωνα με δηλώσεις τους, θεωρούν πως, για να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, οι συναυλίες τους πρέπει να έχουν θετικό αντίκτυπο στο μέλλον. Το συγκρότημα τελευταία φορά πραγματοποίησε 122 συναυλίες για την προώθηση της προηγούμενης δισκογραφικής δουλειάς του τη διετία 2016-2017 και επιθυμεί οι επόμενες περιοδείες του να είναι οι καλύτερες δυνατές από περιβαλλοντολογικής πλευράς. Στις 25/11/19, στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λονδίνου, οι Coldplay πραγματοποίησαν συναυλία για τους θαυμαστές τους, της οποίας τα έσοδα θα διατεθούν σε ΜΚΟ για την προστασία του περιβάλλοντος.
Τα νέα μας έρχονται από τη Θεσσαλονίκη, η οποία, όπως ανακοινώθηκε από στέλεχος της κυβέρνησης, πρόκειται να  αποτελέσει τον επόμενο μεγάλο σταθμό στην παραγωγή οπτικοακουστικού περιεχομένου στην Ευρώπη. Η κατασκευή του στούντιο θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή της Θέρμης από τους ιδιοκτήτες των Nu Boyana Film Studios και της Millennium Pictures και θα έχει διεθνείς προδιαγραφές. Στόχος όλων είναι η Θεσσαλονίκη να είναι σε λίγα χρόνια σημαντικός σταθμός στον χώρο στην Ευρώπη και η Ελλάδα να λάβει τη θέση που της αξίζει στη διεθνή βιομηχανία του κινηματογράφου. Το νέο στούντιο θα διαθέτει όλες τις απαραίτητες υποδομές και τον εξοπλισμό προκειμένου να εξυπηρετεί όλες της ανάγκες όχι μόνο της Millennium αλλά και άλλων διεθνών εταιριών παραγωγής. Στο πρόγραμμα βρίσκονται τα γυρίσματα της ταινίας «Ο μύθος του Σεβάχ του Θαλασσινού» με συνεργασία της Millennium και της Eagle Films, ενώ αναμένονται προσεχώς και άλλες μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές.
Σελίδα 1 από 2

Τελευταίες Δράσεις

Καμία δράση

Ημερολόγιο Δράσεων

τον προηγούμενο μήνα Δεκέμβριος 2019 Επόμενος μήνας
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
week 48 1
week 49 2 3 4 5 6 7 8
week 50 9 10 11 12 13 14 15
week 51 16 17 18 19 20 21 22
week 52 23 24 25 26 27 28 29
week 1 30 31