Παρασκευή, 01 March 2024 20:10

Το πλήρες πρόγραμμα του 26ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Ημερομηνία: 7-17 Μαρτίου 2024

Το 26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, η μεγάλη αυτή γιορτή πολιτισμού, θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 7 έως την Κυριακή 17 Μαρτίου 2024, τόσο σε φυσικούς χώρους όσο και online. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 27 Φεβρουαρίου παρουσιάστηκε το πλήρες πρόγραμμα του φεστιβάλ.

Στο πλαίσιο του 26ου ΦΝΘ θα προβληθούν συνολικά 250 ντοκιμαντέρ, τα οποία περιλαμβάνουν 112 παγκόσμιες, διεθνείς και ευρωπαϊκές πρεμιέρες.

Οι προβολές και οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε διάφορους χώρους, συμπεριλαμβανομένων των αιθουσών Ολύμπιον και Παύλος Ζάννας, Λιμανιού, Φρίντα Λιάππα, Τώνια Μαρκετάκη, Τζον Κασσαβέτης, Σταύρος Τορνές, καθώς και στον κινηματογράφο Μακεδονικόν. Ταυτόχρονα, οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν ταινίες και διαδικτυακά μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του φεστιβάλ, online.filmfestival.gr.

Στα κυριότερα σημεία του προγράμματος περιλαμβάνονται:

  • 35 ταινίες στο διεθνές πρόγραμμα (Διεθνές Διαγωνιστικό, Διαγωνιστικό Newcomers, Διαγωνιστικό Film Forward, Ανοιχτοί Ορίζοντες)
  • Αναβάθμιση του τμήματος Πλατφόρμα σε Πλατφόρμα+, με διάρκεια 14 ημερών και δυνατότητα παρακολούθησης 21 ελληνικών ταινιών από θεατές σε όλη την Ελλάδα
  • Ειδική προβολή του ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV «Underwonder» του Κώστα Καρύδα, το οποίο αποκαλύπτει τον κόσμο της σπηλαιοκατάδυσης
  • Προβολή του ντοκιμαντέρ «Οι Γάμοι της Τήλου» του Παναγιώτη Ευαγγελίδη, το οποίο θα είναι προσβάσιμο και διαδικτυακά με την υποστήριξη της Alpha Bank

Επιπλέον, το φεστιβάλ φιλοξενεί τέσσερα διεθνή διαγωνιστικά τμήματα: Διεθνές Διαγωνιστικό, Newcomers, Film Forward και Immersive: All around cinema, με τους νικητές να κερδίζουν διάφορα βραβεία, συμπεριλαμβανομένων των χρηματικών επιδομάτων.