Τετάρτη, 29 December 2021 08:40

836 παπαγαλάκια διασώθηκαν από ένα δωμάτιο όπου ζούσαν φυλακισμένα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Η είδηση μας έρχεται από την Αμερική όπου σαν χριστουγεννιάτικο «δώρο» έφτασαν σε ένα καταφύγιο ζώων στο Μίσιγκαν περισσότερα από 800 παπαγαλάκια, τα οποία ένας άνδρας κρατούσε κλειδωμένα σε ένα δωμάτιο του σπιτιού του.

«Τρεις ενώσεις προστασίας των ζώων δουλεύουν μαζί σήμερα για να τα φροντίσουν» ανέφερε μέσω του Facebook το καταφύγιο Detroit Animal Welfare Group.

Η ιστορία ξεκίνησε όταν ο γιος ενός «συλλέκτη» ζώων θέλησε να ασχοληθεί με την εκτροφή παπαγάλων αλλά το σχέδιό του στην πορεία δεν προχώρησε. Αυτός ήταν που παρέδωσε 497 πτηνά στο καταφύγιο ανήμερα τα Χριστούγεννα.

Την Κυριακή, επανήλθε με άλλα 339 παπαγαλάκια.

«Δεν το περιμέναμε αυτό το χριστουγεννιάτικο δώρο» σχολίασαν οι υπεύθυνοι του καταφυγίου βλέποντας ότι τα πουλιά προέρχονταν από ένα πολύ ανθυγιεινό περιβάλλον.

Σύμφωνα με τον γιο του εκτροφέα, ο πατέρας του κρατούσε τα παπαγαλάκια κλεισμένα σε κλουβιά σε ένα δωμάτιο του σπιτιού, ενώ κάθε μήνα δαπανούσε 1.200 δολάρια για την τροφή τους.

«Τα παπαγαλάκια περνούσαν πολύ δύσκολα καθώς ήταν το ένα πάνω στο άλλο και κυριολεκτικά ασφυκτιούσαν, ενώ δεν μπορούσαν καν να κουνηθούν» εξήγησε στην εφημερίδα Detroit Free Press η Κέλι Λεμπόντι, η επικεφαλής του καταφυγίου.

Αφού εξεταστούν από κτηνίατρο, τα παπαγαλάκια θα δοθούν για υιοθεσία ενώ ορισμένα θα λάβουν θεραπεία. Το καταφύγιο επισήμανε πάντως ότι είναι σοβαρή δέσμευση το να αναλάβει κανείς ένα παπαγαλάκι, αφού αυτό το είδος ζει κατά μέσο όρο 6-15 χρόνια.

Στις ΗΠΑ, όσοι «συλλέγουν» ζώα και δεν τα φροντίζουν επαρκώς μπορεί να διωχθούν ποινικά. Το καταφύγιο ανέφερε όμως ότι δεν έχει γίνει καταγγελία για τα παπαγαλάκια που διασώθηκαν. Ωστόσο η διάσωση αποτελεί χριστουγεννιάτικη λύτρωση για τα ίδια τα παπαγαλάκια που θα ζήσουν πλέον με την κατάλληλη φροντίδα!